Emma's Tax Law

Belastingadvies voor de particulier
Emma's Tax Law

 Wat ik te bieden heb

Ik help jou met al je
belastingzaken

Heb je een vraag over hoeveel inkomstenbelasting jij moet afdragen of weet je iets niet zeker over andere belastingzaken? Ik heb de juiste fiscale kennis in huis om al jouw belastingvragen te kunnen beantwoorden. Daarnaast kan ik de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting uit handen nemen en verzorg ik voorlopige aanslagen. Heb je andere zaken die je wil bespreken? Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden!

Mijn specialiteiten

Ik kan je helpen met alle belastingzaken in jouw leven. Mail naar emma@emmastaxlaw.nl om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. 

Opstellen aangifte IB

Opstellen voorlopige aangifte IB

Opstellen bezwaar schriften

Fiscaal advies

Prijzen

Wat ik voor je kan doen

Ga vandaag nog aan de slag!

Gratis startgesprek

11 tips die jij moet kennen voor jouw volgende btw aangifte!

Vier keer per jaar dien je de btw aanigifte te doen als btw ondernemer. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken bij de volgende aangiften heb ik 11 goede tips voor de btw aangifte verzameld om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

De categorieën die je in jouw boekhouding moet hebben

Boekhouden is best lastig, vooral door de vele posten waaruit je kunt kiezen en alle uitzonderingen die er zijn. Om het wat makkelijker te maken deel ik graag met je een overzicht van de posten, ook wel categorieën waarvan het handig is als ze daar in elk geval gebruik van maakt in je boekhouding.

Definitieve aanslag inkomstenbelasting ontvangen? Zo zit het!

De meeste aangiften Inkomstenbelasting zijn intussen ingedient en de belastingdienst is dus ook al een maand bezig met het versturen van de defitinieve aanslagen. De kans is groot dat jij jouw definitieve aanslag inkomstenbelasting al hebt ontvangen. Maar wat is dat...

Dit is wanneer je een kwitantie moet sturen + gratis download

Als jij geen ondernemer bent, mag je ook een facturen sturen. In dit geval dien je een kwitantie te sturen. Hoe het precies werkt ga ik je uitleggen. Daarnaast kan je hier ook direct een voorbeeld downloaden die jij kan gebruiken.

Webshops: dit gaat er veranderen per 1 juli voor de btw

Per 1 juli gaat er een nieuwe btw wetgeving in voor webshops en diensten voor Nederlandse ondernemers. Als je ondernemer bent die goederen levert binnen de EU aan mensen die geen btw aangifte doen (particulieren bijvoorbeeld) ga je de nieuwe wetgeving merken. Deze...

Wat is het verschil tussen de inkomstenbelasting en omzetbelasting?

Als ondernemer mag je verschillende belasting aangiften doen, maar wat is nu het verschil tussen de inkomstenbelasting en de omzetbelasting? Ik krijg hier veel vragen over, dus ik leg het je heel graag uit.

De gevolgen als jij vergeten bent je aangifte inkomstenbelasting te doen!

De aangifte inkomstenbelasting dient in 2021 gedaan te worden vóór 8 mei. Ben jij het vergeten om de aangifte inkomstenbelasting te doen? Lees dan snel verder wat de gevolgen voor je zijn. De gevolgen gelden enkel voor de inkomstenbelasting, indien je voor een andere belastingsoort de aangifte vergeet te doen zullen andere gevolgen gelden.

Stappenplan als je klant jouw rekening niet betaalt

Niks is vervelender dan een klant die de rekening niet betaalt. Heb jij zo je best gedaan voor deze klant betaald hij of zij de rekening niet. Veel ondernemers zullen dit probleem helaas herkennen. Gelukkig zijn er een paar stappen die jij kunt nemen om alsnog je geld te krijgen.

6 tips om te zorgen dat jij je btw aangifte kunt betalen

Als ondernemer is het fijn om voldoende geld te hebben op het moment van de omzetbelastingaangifte / btw aangifte. Met deze 6 super tips zorg jij ervoor dat je altijd voldoende geld hebt om jouw btw aangifte te kunnen betalen.

Dit zijn de regels omtrent kleding op de zaak

Kleding mag je niet zomaar op de zaak zetten. Als jij met een fotograaf toffe foto’s gaat maken, mag je de kleding die je hiervoor speciaal aanschaft niet op de zaak zetten. Dat komt omdat deze kleding hoogst waarschijnlijk niet aan de voorwaarden voldoet. Wanneer je kleding wel op de zaak mag zetten, leg ik je graag uit.

Get In Touch

9 + 12 =

0615331011
Emma@emmastaxlaw.nl