Selecteer een pagina

Emma's Tax Law

Boekhouding voor de zzp'er
Emma's Tax Law

Wat ik te bieden heb

Jouw administratie wordt mijn zorg

Ik help mijn klanten met het verzorgen van de boekhouding. Ik heb verschillende pakketten opgesteld, waarbij staat aangegeven wat ik doe.

 Naast deze pakketten denk ik graag verder met je mee en bied ik oplossingen die goed bij jou passen. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Mijn specialiteiten

Ik kan je met het hele boekhoudproces helpen. Mail naar emma@emmastaxlaw.nl om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Optimalisatie boekhoudproces

Controle boekhouding

Opstellen aangifte inkomstenbelasting

Opstellen aangifte omzetbelasting 

Prijzen

Boekhoud pakketten

Ga vandaag nog aan de slag!

Gratis startgesprek

Stappenplan als je klant jouw rekening niet betaalt

Niks is vervelender dan een klant die de rekening niet betaalt. Heb jij zo je best gedaan voor deze klant betaald hij of zij de rekening niet. Veel ondernemers zullen dit probleem helaas herkennen. Gelukkig zijn er een paar stappen die jij kunt nemen om alsnog je geld te krijgen.

6 tips om te zorgen dat jij je btw aangifte kunt betalen

Als ondernemer is het fijn om voldoende geld te hebben op het moment van de omzetbelastingaangifte / btw aangifte. Met deze 6 super tips zorg jij ervoor dat je altijd voldoende geld hebt om jouw btw aangifte te kunnen betalen.

Dit zijn de regels omtrent kleding op de zaak

Kleding mag je niet zomaar op de zaak zetten. Als jij met een fotograaf toffe foto’s gaat maken, mag je de kleding die je hiervoor speciaal aanschaft niet op de zaak zetten. Dat komt omdat deze kleding hoogst waarschijnlijk niet aan de voorwaarden voldoet. Wanneer je kleding wel op de zaak mag zetten, leg ik je graag uit.

Resultaat overige werkzaamheden, wat jij hierover wilt weten

Resultaat overige werkzaamheden, ook wel ROW, is een catergorie in de inkomstenbelasting. Als freelancer of zzp’er kan het zijn dat jij op deze manier jouw inkomsten dient op te geven. Wat ROW is en hoe jij dit in je aangifte dient te verwerken leg ik je uit.

Dit is waarom het zo belangrijk is om je juridische documenten op orde te hebben!

Het klinkt je vast bekend in de oren, juristen die zeuren over algemene voorwaarden, privacyverklaringen en al die andere saaie juridische documenten. Ze blijven er maar op hameren dat deze eigenlijk voor iedere onderneming noodzakelijk zijn, maar welke documenten heb jij dan nodig voor jouw bedrijf, en wat is daar dan zo belangrijk aan?

Mag je als ondernemer tweedehands spullen kopen of verkopen?

Een veel gestelde vraag is of je als ondernemer tweedehands spullen mag kopen of verkopen, dit mag, maar er gelden wel andere regels. Hoe dat precies ziet, lees je hier!

Voorkom deze veelgemaakte fouten in de boekhouding deel 2

Tijdens de controle van de boekhouding van mijn klanten die ik regelmatig dezelfde fouten voorbij komen. Om te zorgen dat jij deze fouten niet maakt, verzamel ik ze en zet ik ze vervolgens op een rijtje.

Dit is hoe de startersaftrek werkt

Als startende ondernemer komt er veel op je af, maar van de belastingvoordelen op de hoogte zijn is vaak wel fijn. Lees snel hoe jij gebruik kunt maken van de startersaftrek!

Dit is waarom een goede money mindset zo belangrijk is als je ondernemer bent

Als ondernemer heb je veel te maken met geld: je stelt offertes op voor nieuwe klanten, stuurt facturen, maakt beslissingen over (grote) zakelijke uitgaven en ondertussen heb je soms ook nog eens te maken met lastige klanten die willen onderhandelen over jouw prijs of...

Op deze manier werkt de btw op verzendkosten

Een veel voorkomende fout in de boekhouding is de btw op de verzending. Als je bij PostNL bijvoorbeeld je verzending regelt, dan betaal je geen btw over de verzending. Toch moet jij wel btw in rekening brengen naar de klant. Hoe de btw op verzendkosten precies in zijn...

Get In Touch

5 + 3 =

0615331011
Emma@emmastaxlaw.nl