Selecteer een pagina

Emma's Tax Law

Belastingadvies voor de zzp'er
Emma's Tax Law

Wat ik te bieden heb

Ik beantwoord jouw belastingvragen

Ik heb de juiste fiscale kennis in huis om al jouw belastingvragen te kunnen beantwoorden. Zit jij met een lastig vraagstuk? Wil je even iets zeker weten? Ik help je hier graag bij, door het geven van een goed advies dat past bij jouw bedrijf.

 

Mijn specialiteiten

Ik kan je met al je belastingvragen helpen. Mail naar emma@emmastaxlaw.nl om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Advies over Inkomstenbelasting

Advies over Omzetbelasting

Advies over investeringen

Jouw bedrijf winstgevend maken 

Prijzen

Wat ik voor je kan doen

Ga vandaag nog aan de slag!

Gratis startgesprek

Op deze manier werkt de btw op verzendkosten

Een veel voorkomende fout in de boekhouding is de btw op de verzending. Als je bij PostNL bijvoorbeeld je verzending regelt, dan betaal je geen btw over de verzending. Toch moet jij wel btw in rekening brengen naar de klant. Hoe de btw op verzendkosten precies in zijn...

Dit is hoe de startersaftrek werkt

Als startende ondernemer komt er veel op je af, maar van de belastingvoordelen op de hoogte zijn is vaak wel fijn. Lees snel hoe jij gebruik kunt maken van de startersaftrek!

Dit is alles wat jij moet weten over de administratieverplichting

Wist je al dat ondernemerseen administratieverplichting hebben? De Belastingdienst kan vragen om jouw administratie en dat is het wel fijn om je administratie op de juiste manier bijgehouden te hebben. Wat je dan allemaal bij dient te houden en nog meer van belang is voor je administratie, dat lees je in deze blog.

Zakelijke bankrekening openen als zzp’er? Hier moet je op letten

Als ondernemer is het handig om een zakelijke bankrekening te openen. Nu zijn er nogal veel banken waar je een rekening kan openen, dus hoe weet je weet je nu wat de beste bank is? Ik ga het je in deze blog allemaal vertellen.

Welk boekhoudprogramma kan ik het beste gebruiken?

Er zijn heel veel verschillende programma’s waarbij jij de boekhouding van je onderneming kan regelen. Het ene programma is een stuk fijner dan het andere programma. Maar wat is nu het beste programma voor jouw onderneming?

Stappenplan als je klant jouw rekening niet betaalt

Niks is vervelender dan een klant die de rekening niet betaalt. Heb jij zo je best gedaan voor deze klant betaald hij of zij de rekening niet. Veel ondernemers zullen dit probleem helaas herkennen. Gelukkig zijn er een paar stappen die jij kunt nemen om alsnog je geld te krijgen.

Resultaat overige werkzaamheden, wat jij hierover wilt weten

Resultaat overige werkzaamheden, ook wel ROW, is een catergorie in de inkomstenbelasting. Als freelancer of zzp’er kan het zijn dat jij op deze manier jouw inkomsten dient op te geven. Wat ROW is en hoe jij dit in je aangifte dient te verwerken leg ik je uit.

Hoe boek je een telefoon op de zaak?

Als ondernemer heb je een groot voordeel: je kunt btw aftrekken en kosten op de zaak boeken. Hierdoor kun je zowel voor de omzetbelasting als de inkomstenbelasting enorm voordelig de kosten opvoeren, waardoor je je telefoon goedkoper gebruikt dan wanneer je ‘m privé gebruikt. Hoe boek je je telefoon dan op de zaak?

Dit is waarom een goede money mindset zo belangrijk is als je ondernemer bent

Als ondernemer heb je veel te maken met geld: je stelt offertes op voor nieuwe klanten, stuurt facturen, maakt beslissingen over (grote) zakelijke uitgaven en ondertussen heb je soms ook nog eens te maken met lastige klanten die willen onderhandelen over jouw prijs of...

Wanneer ben ik een ondernemer voor de inkomstenbelasting?

De inkomstenbelasting komt er weer bijna weer, vanaf 1 maart mag jij hem weer invullen. Als je ingeschreven staat bij de kvk en een btw-ondernemer bent, dan betekend dit niet automatisch dat je ook ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

Get In Touch

9 + 6 =

0615331011
Emma@emmastaxlaw.nl