Selecteer een pagina

Emma's Tax Law

Belastingadvies voor de zzp'er
Emma's Tax Law

Wat ik te bieden heb

Ik beantwoord jouw belastingvragen

Ik heb de juiste fiscale kennis in huis om al jouw belastingvragen te kunnen beantwoorden. Zit jij met een lastig vraagstuk? Wil je even iets zeker weten? Ik help je hier graag bij, door het geven van een goed advies dat past bij jouw bedrijf.

 

Mijn specialiteiten

Ik kan je met al je belastingvragen helpen. Mail naar emma@emmastaxlaw.nl om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Advies over Inkomstenbelasting

Advies over Omzetbelasting

Advies over investeringen

Jouw bedrijf winstgevend maken 

Prijzen

Wat ik voor je kan doen

Ga vandaag nog aan de slag!

Gratis startgesprek

Dit zijn de regels omtrent kleding op de zaak

Kleding mag je niet zomaar op de zaak zetten. Als jij met een fotograaf toffe foto’s gaat maken, mag je de kleding die je hiervoor speciaal aanschaft niet op de zaak zetten. Dat komt omdat deze kleding hoogst waarschijnlijk niet aan de voorwaarden voldoet. Wanneer je kleding wel op de zaak mag zetten, leg ik je graag uit.

Persoonsgebonden aftrekposten die zorgen voor belastingvoordeel

Belastingvoordeel, wie wil dat nu niet? In de inkomstenbelasting zijn er een persoonsgebonden aftrekposten die zorgen voor belastingvoordelen. Wat persoonsgebonden aftrekposten zijn en hoe jij dit kan inzetten om belastingvoordeel te krijgen, lees je in deze blog.

Riskeer nooit meer een btw-boete met deze 7 tips!

Bijna elke ondernemer moet na elk kwartaal aangifte omzetbelasting doen. Als je dit niet doet, riskeer je een boete. Wist je dat er een heleboel ondernemers zijn die al eens een boete hebben gekregen voor de btw-aangifte? Zonde! Toch kun je, zonder dat je het in de gaten hebt, een foutje maken en al een boete riskeren. Met deze 7 tips riskeer jij nooit meer een btw-boete!

Mag je als ondernemer tweedehands spullen kopen of verkopen?

Een veel gestelde vraag is of je als ondernemer tweedehands spullen mag kopen of verkopen, dit mag, maar er gelden wel andere regels. Hoe dat precies ziet, lees je hier!

De verschillende soorten rechtsvormen om je onderneming in te drijven

In Nederland kennen wij verschillende rechtsvormen om een onderneming in te drijven. Elk van deze soorten is anders, voor het ene bedrijf is de ene vorm geschikt en voor een ander bedrijf een ander. De vormen hebben allemaal hun voor- en nadelen, daarom is het vooraf...

Geld opnemen als zzp’er: wat mag ik mijzelf uitbetalen?

Je bent je bedrijf begonnen om geld te verdienen met je eigen idee. Super goed, maar je wilt natuurlijk jezelf ook loon geven. Hoe weet je dan hoeveel loon je uit mag keren om niet in de problemen te komen met je belastingaangiften?

Hoe boek je een telefoon op de zaak?

Als ondernemer heb je een groot voordeel: je kunt btw aftrekken en kosten op de zaak boeken. Hierdoor kun je zowel voor de omzetbelasting als de inkomstenbelasting enorm voordelig de kosten opvoeren, waardoor je je telefoon goedkoper gebruikt dan wanneer je ‘m privé gebruikt. Hoe boek je je telefoon dan op de zaak?

Veel gemaakte fouten in de boekhouding deel 1

Wij helpen veel mensen met hun belastingaangiften, hierbij bekijken wij eerst de boekhouding en zorgen wij dat deze foutloos is voor wij de aangifte verzenden. Tijdens deze controle zien wij verschillende fouten voorbij komen. Om te zorgen dat jij deze fouten niet meer zult maken, delen wij de fouten met daarbij uitleg hoe het wel hoort.

Krijg je inzicht in je financiën door te werken met potjes

Als ondernemer heb je rekening te houden met een heleboel zaken: inkomsten, uitgaven en investeringen. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het succes van je bedrijf, is een beetje financiële rust wel fijn! Mijn aanrader: krijg inzicht in je financiën door te werken met potjes!

Dit is hoe de startersaftrek werkt

Als startende ondernemer komt er veel op je af, maar van de belastingvoordelen op de hoogte zijn is vaak wel fijn. Lees snel hoe jij gebruik kunt maken van de startersaftrek!

Get In Touch

1 + 5 =

0615331011
Emma@emmastaxlaw.nl