Selecteer een pagina

Emma's Tax Law

Belastingadvies voor de particulier
Emma's Tax Law

 Wat ik te bieden heb

Ik help jou met al je
belastingzaken

Heb je een vraag over hoeveel inkomstenbelasting jij moet afdragen of weet je iets niet zeker over andere belastingzaken? Ik heb de juiste fiscale kennis in huis om al jouw belastingvragen te kunnen beantwoorden. Daarnaast kan ik de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting uit handen nemen en verzorg ik voorlopige aanslagen. Heb je andere zaken die je wil bespreken? Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden!

Mijn specialiteiten

Ik kan je helpen met alle belastingzaken in jouw leven. Mail naar emma@emmastaxlaw.nl om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. 

Opstellen aangifte IB

Opstellen voorlopige aangifte IB

Opstellen bezwaar schriften

Fiscaal advies

Prijzen

Wat ik voor je kan doen

Ga vandaag nog aan de slag!

Gratis startgesprek

Dit is waarom jij beter kunt focussen op winst dan op omzet

Veel ondernemers hebben bepaalde omzetdoelen en ook op Instagram zie ik regelmatig deze omzetdoelen voorbij komen. Maar wist jij al dat de omzet heel weinig zegt? Ook met een omzet van magische €100.000 kan je verlies hebben. Waarom jij je beter kunt focussen op...

Wanneer ben ik een ondernemer voor de inkomstenbelasting?

De inkomstenbelasting komt er weer bijna weer, vanaf 1 maart mag jij hem weer invullen. Als je ingeschreven staat bij de kvk en een btw-ondernemer bent, dan betekend dit niet automatisch dat je ook ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

Zakelijke bankrekening openen als zzp’er? Hier moet je op letten

Als ondernemer is het handig om een zakelijke bankrekening te openen. Nu zijn er nogal veel banken waar je een rekening kan openen, dus hoe weet je weet je nu wat de beste bank is? Ik ga het je in deze blog allemaal vertellen.

Auto van de zaak kopen? Zo zit het met de btw!

Als ondernemer kan je veel op de zaak kopen, maar voor een auto werkt het niet zo makkelijk als met de rest. Als je een auto koopt dien je een keuze te maken of je hem voor de inkomstenbelasting en de btw op de zaak wilt. Deze keuze kan je maar één keer maken. Of jij je nieuwe auto voor de btw op de zaak wilt zetten, ontdek je in deze blog.

Hoe boek je een telefoon op de zaak?

Als ondernemer heb je een groot voordeel: je kunt btw aftrekken en kosten op de zaak boeken. Hierdoor kun je zowel voor de omzetbelasting als de inkomstenbelasting enorm voordelig de kosten opvoeren, waardoor je je telefoon goedkoper gebruikt dan wanneer je ‘m privé gebruikt. Hoe boek je je telefoon dan op de zaak?

Wat kies je: auto van de zaak of privé?

Als je ondernemer bent, kun je ervoor kiezen om je auto privé te rijden of 'm op de zaak te zetten. Vaak wordt er heel enthousiast geroepen: 'ooh, ik koop X wel op de zaak!' Hoewel aankopen 'op de zaak' heel vaak voordelig kan zijn, is dat met een auto niet altijd het...

De verschillende soorten rechtsvormen om je onderneming in te drijven

In Nederland kennen wij verschillende rechtsvormen om een onderneming in te drijven. Elk van deze soorten is anders, voor het ene bedrijf is de ene vorm geschikt en voor een ander bedrijf een ander. De vormen hebben allemaal hun voor- en nadelen, daarom is het vooraf...

Dit is waneer je belastingplichtig bent voor de btw

Je bent belastingplichtig voor de btw indien je een ondernemer bent die met btw belaste prestaties verricht. Dit houdt in dat je goederen of diensten levert die niet zijn vrijgesteld van btw (omzetbelasting).

Wat zijn de eisen voor een correcte factuur?

Facturen versturen is een van de leukste dingen die je mag doen als je een bedrijf hebt: jouw waarde wordt vergoed! Het zou de Belastingdienst niet zijn als hier óók weer regeltjes aan verbonden zitten. De Belastingdienst stelt namelijk eisen aan het opstellen van een correcte factuur. Dit doen ze zodat ze achteraf goed kunnen controleren aan wie jij goederen of diensten hebt geleverd, en tegen welk bedrag. Door een correcte factuur te leveren, voorkom je eventuele problemen als je een controle door de fiscus krijgt. Wat zijn dan de eisen voor een correcte factuur? Dat leg ik je in deze blog uit!

Hoeveel inkomstenbelasting moet je over 2020 betalen als zzp’er?

Het einde van 2020 is in zicht, dit betekent dat het bijna tijd is om het jaar af te ronden! Elk jaar moet er over het volledige jaar inkomstenbelasting worden afgedragen aan de Belastingdienst. Bij eenmanszaken wordt dit gedaan ná het indienen van de aangifte inkomstenbelasting, begin 2021. Ik merk dat er nogal wat verwarring is bij ondernemers over hoevéél inkomstenbelasting je dan moet afdragen. In deze blog behandel ik hoeveel inkomstenbelasting je over 2020 moet betalen als zzp’er!

Get In Touch

8 + 7 =

0615331011
Emma@emmastaxlaw.nl