Selecteer een pagina

Emma's Tax Law

Belastingadvies voor de zzp'er
Emma's Tax Law

Wat ik te bieden heb

Ik beantwoord jouw belastingvragen

Ik heb de juiste fiscale kennis in huis om al jouw belastingvragen te kunnen beantwoorden. Zit jij met een lastig vraagstuk? Wil je even iets zeker weten? Ik help je hier graag bij, door het geven van een goed advies dat past bij jouw bedrijf.

 

Mijn specialiteiten

Ik kan je met al je belastingvragen helpen. Mail naar emma@emmastaxlaw.nl om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Advies over Inkomstenbelasting

Advies over Omzetbelasting

Advies over investeringen

Business coaching

Prijzen

Wat ik voor je kan doen

Ga vandaag nog aan de slag!

Gratis startgesprek

Persoonsgebonden aftrekposten die zorgen voor belastingvoordeel

Belastingvoordeel, wie wil dat nu niet? In de inkomstenbelasting zijn er een persoonsgebonden aftrekposten die zorgen voor belastingvoordelen. Wat persoonsgebonden aftrekposten zijn en hoe jij dit kan inzetten om belastingvoordeel te krijgen, lees je in deze blog.

Veel gemaakte fouten in de boekhouding deel 1

Wij helpen veel mensen met hun belastingaangiften, hierbij bekijken wij eerst de boekhouding en zorgen wij dat deze foutloos is voor wij de aangifte verzenden. Tijdens deze controle zien wij verschillende fouten voorbij komen. Om te zorgen dat jij deze fouten niet meer zult maken, delen wij de fouten met daarbij uitleg hoe het wel hoort.

Auto van de zaak kopen? Zo zit het met de btw!

Als ondernemer kan je veel op de zaak kopen, maar voor een auto werkt het niet zo makkelijk als met de rest. Als je een auto koopt dien je een keuze te maken of je hem voor de inkomstenbelasting en de btw op de zaak wilt. Deze keuze kan je maar één keer maken. Of jij je nieuwe auto voor de btw op de zaak wilt zetten, ontdek je in deze blog.

Dit is waneer je belastingplichtig bent voor de btw

Je bent belastingplichtig voor de btw indien je een ondernemer bent die met btw belaste prestaties verricht. Dit houdt in dat je goederen of diensten levert die niet zijn vrijgesteld van btw (omzetbelasting).

Zo werkt de btw als je zaken doet met het buitenland

Zaken doen met het buitenland, in deze tijd is het heel gewoon. Wist jij al dat het met de btw anders werkt als jij iets in het buitenland koopt? Ook werkt het anders op het moment dat jij iets verkoopt aan het buitenland.

Hoe boek je een telefoon op de zaak?

Als ondernemer heb je een groot voordeel: je kunt btw aftrekken en kosten op de zaak boeken. Hierdoor kun je zowel voor de omzetbelasting als de inkomstenbelasting enorm voordelig de kosten opvoeren, waardoor je je telefoon goedkoper gebruikt dan wanneer je ‘m privé gebruikt. Hoe boek je je telefoon dan op de zaak?

Geld opnemen als zzp’er: wat mag ik mijzelf uitbetalen?

Je bent je bedrijf begonnen om geld te verdienen met je eigen idee. Super goed, maar je wilt natuurlijk jezelf ook loon geven. Hoe weet je dan hoeveel loon je uit mag keren om niet in de problemen te komen met je belastingaangiften?

Hoeveel inkomstenbelasting moet je over 2020 betalen als zzp’er?

Het einde van 2020 is in zicht, dit betekent dat het bijna tijd is om het jaar af te ronden! Elk jaar moet er over het volledige jaar inkomstenbelasting worden afgedragen aan de Belastingdienst. Bij eenmanszaken wordt dit gedaan ná het indienen van de aangifte inkomstenbelasting, begin 2021. Ik merk dat er nogal wat verwarring is bij ondernemers over hoevéél inkomstenbelasting je dan moet afdragen. In deze blog behandel ik hoeveel inkomstenbelasting je over 2020 moet betalen als zzp’er!

Wanneer ben ik een ondernemer voor de inkomstenbelasting?

De inkomstenbelasting komt er weer bijna weer, vanaf 1 maart mag jij hem weer invullen. Als je ingeschreven staat bij de kvk en een btw-ondernemer bent, dan betekend dit niet automatisch dat je ook ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

Riskeer nooit meer een btw-boete met deze 7 tips!

Bijna elke ondernemer moet na elk kwartaal aangifte omzetbelasting doen. Als je dit niet doet, riskeer je een boete. Wist je dat er een heleboel ondernemers zijn die al eens een boete hebben gekregen voor de btw-aangifte? Zonde! Toch kun je, zonder dat je het in de gaten hebt, een foutje maken en al een boete riskeren. Met deze 7 tips riskeer jij nooit meer een btw-boete!

Get In Touch

6 + 6 =

0615331011
Emma@emmastaxlaw.nl